Vrouw geneest van de ziekte van Crohn, nu al zes jaar gezond

Een getuigenis van Gods liefde
Mijn naam is E. en ik wil een stukje van mijn leven met jou delen. Ik was 24 jaar toen de ziekte van Crohn in mijn leven kwam. Medisch gezien is dit een ongeneeslijke darmziekte. Ik heb dertien jaar met deze ziekte geleefd en dat was vaak heel moeilijk. Nadat ik in het najaar van 1993 de diagnose te horen kreeg begon mijn zoektocht naar genezing. Vrij vlug kwam ik terecht in het alternatief geneeskundig circuit. Ik vond een arts die beweerde met een dieet en fytotherapie deze ziekte te kunnen genezen. Ik volgde zijn adviezen en het leek te werken. Zo’n drie jaar volgde ik zijn suikervrij dieet waardoor ik hoofdzakelijk nog in de natuurvoedingszaak boodschappen deed. Toch kreeg ik met het verstrijken van de tijd weer klachten en werd behoorlijk uitgeput in het ziekenhuis opgenomen.
De ziekte van Crohn was uitgebreid naar mijn maag en nu kreeg ik twee soorten medicijnen te slikken in plaats van één. Intussen had ik ontdekt dat het wonderdieet, waarvan de alternatieve arts me de oorsprong niet wou zeggen , een macrobiotisch dieet was. Ik had onbewust mijn heil gezocht in het yin-yang geloof. De arts, die zelf dit dieet volgde in de hoop lang en gezond te leven, stierf kort daarop.
Ik had mijn les geleerd, met de ziekte van Crohn wilde ik niets alternatiefs meer proberen.
Door Pentasa, een ontstekingsremmer, was de ziekte van Crohn stabiel en was ik in remissie. In de periode die volgde kregen we drie kinderen. Het fijne was dat tijdens de periode van zwangerschap en borstvoeding de activiteit van de ziekte van Crohn laag was en ik korte goede periodes zonder medicatie kende.
Toen ik 34 jaar was, kwam ik bij een homeopathische arts terecht. Enkele jaren daarvoor had ik homeopathie als occult beschouwd maar er kwam twijfel hierover in mijn hart. Ik had een vriendin die het gebruikte en ook een broeder, ouder in het geloof, gebruikte het al jaren en stelde me gerust over de zaak. Zo nam ik de stap in de onbekende energetische wereld van de klassieke homeopathie en kreeg onmiddellijk een genezing van eczeem cadeau. Toch was mijn geweten niet volledig gerust en zocht ik naar de diepte van deze geneeswijze. Ik las alle boeken over homeopathie die ik maar vinden kon.
September 2006
Aan het einde van de borstvoedingsperiode van ons derde kindje nam de activiteit van de ziekte van Crohn weer toe en tegen mijn zin begon ik opnieuw Pentasa te slikken. Rond die tijd kreeg ik van een vriendin een uitnodiging voor een reeks gebedsgenezingsavonden met Wim Kok in Zottegem. Dit was nieuw terrein voor mij. Ik ging er heen en dacht: ‘baat het niet, dan schaadt het niet.’ Aan het einde van de eerste avond ging ook ik voor gebed naar voor. Tot mijn verbazing voelde ik een kracht in mij komen tijdens het bidden. Het leek wel een gevecht tussen Jezus en de ziekte. Iets moest van zijn plaats gaan. Behoorlijk onder de indruk en overtuigd van een directe volledige genezing reed ik huiswaarts waar mijn echtgenoot me bedenkelijk aankeek. Ik zette prompt de doos Pentasa in de kast en liep enkele dagen op de wolken. Na drie weken kreeg ik opnieuw klachten. ‘Dit mag niet’ dacht ik, maar uit ervaring wist ik dat ik maar beter weer Pentasa kon nemen. Ik las in die dagen ook veel in de bijbel en vroeg God of Hij mij de bodem van de homeopathie wou tonen. Stilaan begon ik gezondheid te zien als een geschenk van God, iets waar je door eigen inspanning geen macht over hebt. Tijdens de volgende genezingssamenkomst ging ik terug naar voor en ik vroeg of God me een gezond spijsverteringsstelsel wilde geven. Het gebed was kort maar krachtig. Door de kracht van de Heilige Geest viel ik op de grond waarna ik heen en weer geslingerd werd. Daarna voelde ik minutenlang tintelingen stromen in mijn linkerhand en linkerarm. Ik was terug behoorlijk onder de indruk van Gods bovennatuurlijke kracht maar deze keer bleef ik Pentasa doornemen. Enkele weken later was ik aan het ontbijten en kwam de gedachte in mij op om gedurende een week geen Pentasa in te nemen. Ik deed dit en kreeg geen klachten. Een week ging voorbij , een maand , maanden …
Intussen liet God me zien hoe zwart de bodem van de homeopathie is. Ik koos ervoor om er radicaal mee te breken. Mijn liefde voor Jezus groeide en ik mocht de Heilige Geest beter en beter leren kennen.
In het voorjaar vertelde ik dit getuigenis vooraan in de kerk. Vreemd genoeg kreeg ik kort daarop weer klachten. Het leek best een strijd. Wat gebeurde er ? Ik wist: ‘ er is iets gebeurd op 20 oktober 2006 en dit wil ik niet laten roven.’ Gelukkig kon ik de symptomen als ‘vals’ onderscheiden waarna ze stopten en niet meer terugkwamen. Dit alles deed me beseffen dat we te strijden hebben tegen duistere machten en krachten, maar dat door geloof in het woord van God er overwinning behaald kan worden. Deze lessen hebben mij vooruit gebracht en vooral dichter bij mijn Heer en God, Jezus Christus.
December 2008
Toen ik een grote plasticzak met vervallen Pentasa zakjes bij de apotheek terugbracht lag er bovenin de zak een briefje. Het was van mijn lieve echtgenoot. Hij schreef : ‘ Niet meer nodig wegens genezen en niet op natuurlijke wijze maar door God.’ Meer bewijs heb ik niet nodig!
April 2009
God ging door met ons te zegenen. God zegende ons met vruchtbaarheid. Voor het eerst kon ik zwanger zijn zonder Pentasa. We kregen er in januari 2010 een kerngezond meisje bij!
Het belangrijkste wat ik in de jaren na mijn genezing heb moeten leren is een vast geloof te hebben in een bovennatuurlijke aanraking van God. Ik ben genezen van de ziekte van Crohn maar ik kan nog steeds een acute maag- darminfectie krijgen. Als iemand in ons gezin dit krijgt heb ik het ook vaak te pakken. Dat herstelt zich dan zoals bij ieder ander mens.
Mei 2013
In november2006 dacht ik : ‘niemand zal mij geloven als ik vertel dat ik al twee weken genezen ben door Jezus van de ziekte van Crohn. Maar binnen enkele jaren ga ik het tegen iedereen vertellen.’
Dertien lange jaren voelde ik me een verliezer in het gevecht tegen de ziekte van Crohn. Vandaag weet ik, dat Jezus het gevecht tegen de ziekte van Crohn gewonnen heeft. Hij deed dit voor mij, uit liefde.
Ruim zes jaar ben ik inmiddels genezen en ik dank de Here Jezus hier nog regelmatig voor. Het is een feest voor mezelf en mijn gezin om samen te eten en te genieten van het leven.
E.